Cei de la editura Nemira se pare ca s-au hotarat sa nu treaca nici-o luna fara vreo promotie asa ca au lansat actiunea “La limita suspansului“. Astfel toate cărţile din colecţia Suspans, exceptand ultimele patru noutati vor putea fi achizitionate in perioada 9-23 martie cu 35% reducere. Iar cine scrie despre o carte din colectia de mai sus primeste o alta in dar din partea editurii dupa conditiile de aici.

la-limita-suspansului

A fost updatat si continutul revistei Nautilus cu partea a doua din romanul lui Ciprian Mitoceanu, Amendamentul Dawson. Si mai nou are parte si de o coperta, care apropo, arata intr-un mare stil. Voi ce ziceti?!

foiletonamendamentdawson

De la Millennium Press avem antologia NEW WEIRD cu o reducere de 25%, la numai 30 lei (fata de 40 lei), in perioada 11-17 martie.

new-weird

A iesit pe piata si revista Helion, numerele 1-2/2009 pe care am adaugat-o deja la aparitii. Probabil comanda se poate face pe adresa office@editurabastion.ro.

helion_1-2_2009

***

Cei de la Tor.com au mai dat la liber un roman. Este vorba de Spiritwalk (1992) a lui Charles de Lint, continuarea romanului Moonheart. Cel de-al doilea volum poate fi citit separat fara nicio grija avand in comun cu primul doar unele personaje si mediul in care se petrece intreaga actiune. Se pare ca publisher-ul s-a hotarat deja in privinta unei reeditari ce va aparea la mijlocul lui 2010.

***

Hyperion Books a dat publicitatii coperta care va insoti volumul cu numarul 6 din seria „Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” publicata la noi de catre Nemira. Cartea se va numi „And Another Thing…”, si va fi scrisa de creatorul lui Artemis Fowl, scriitorul Eoin Colfer.

colfer-another

***

Editorul John Joseph Adams a prezentat si el coperta urmatoarei antologii ce o are in lucru, intitulata Federations. Antologia cuprinde povestiri plasate in viitorul galactic al omenirii, cu accent asupra implicatiilor sociale/religioase/tehnologice/de mediu pe care le presupune viata intr-o asemenea societate cu o intindere foarte vasta.

federationsfinal

Din cuprins, printre altii,  putem aminti :

Mazer in Prison | Orson Scott Card (reprint)
Life-Suspension | L. E. Modesitt, Jr.
Aftermaths | Lois McMaster Bujold (reprint)
Someone is Stealing the Great Throne Rooms of the Galaxy | Harry Turtledove (reprint)
Warship | George R. R. Martin and George Guthridge (reprint)
Spirey and the Queen | Alastair Reynolds (reprint)
Pardon Our Conquest | Alan Dean Foster
Symbiont | Robert Silverberg (reprint)
The Ship Who Returned | Anne McCaffrey (reprint)
My She | Mary Rosenblum
The Shoulders of Giants | Robert J. Sawyer (reprint)
The One with the Interstellar Group Consciousnesses | James Alan Gardner

***

Jay Lake si Nick Gevers recidiveaza cu o noua antologie, Other Earths in care vor fi cuprinse cuprinse  texte ce urmaresc istorii alternative ale pamantului si va aparea la Daw in aprilie.

other-earths

Dintre scriitorii alesi, avem :

„This Peaceable Land, or, The Unbearable Vision of Harriet Beacher Stowe” – Robert Charles Wilson
„The Goat Variations” – Jeff VanderMeer
„The Unblinking Eye” – Stephen Baxter
„Winterborn” – Liz Williams
„Donovan Sent Us” – Gene Wolfe
„The Holy City and Em’s Reptile Farm” – Greg van Eekhout
„The Receivers” – Alastair Reynolds
„Dog-Earred Paperback of My Life” – Lucius Shepard
„Nine Alternate Alternate Histories” – Benjamin Rosenbaum