bd_iasi_mic

In perioada 22-23 mai 2009,  la Iasi,  va avea loc in premiera, primul Salon de Banda Desenata intitulat „B.D si Cinematografia„. Cu aceasta ocazie va avea loc si vernisajul unei expozitii cu lucrari din benzi de desene animate, ce va dura doua saptamani, lucrarile fiind expuse la Centrul Cultural Francez (CCF), Casa de Cultura Mihai Ursachi si la Moldova Mall.

Lansarea oficiala a evenimentului are loc vineri, 22 mai, de la ora 10.00 ( ora surselor nu se potriveste, fie 10.00 fie 10.30), debutand cu o conferinta ilustrata cu imagini, „Interferente„, la Casa de Cultura a Studentilor (CCS). Vor participa  arhitectul Mati Botezatu, directorul intregii manifestari, Emmanuel Lepage, cunoscut artist din Franta, alaturi de fratii Augustin si Dan Popescu, Alexandru Ciubotaru si Dodo Nita, fondatorul si presedintele Asociatiei Bedefililor din Romania.

De la ora 15.00 in Parcul Copou va avea loc un concurs de desen urmat, de la ora 18.00, de vernisajul expoziţiilor semnate de cunoscutul desenator iesean JUP şi de Ciubi. Tot acum, Jup isi va lansa ultimul album intitulat „Super Costel” ( pe care l-am achizitionat si eu recent si sper sa vorbesc despre el intr-un post viitor).

Mai multe detalii despre program pe Salon BD, iar alte informatii gasiti si pe Evenimentul Zilei sau Ziua de Iasi.

***

radio-romania1

De pe Cultural Sf am aflat ca Simbata, 23 mai 2009, ora 13.15, la emisiunea gazduita de Stefan Ghidoveanu pe Radio Cultural, „Exploratorii zilei de maiine”, vor participa scriitorii Cristian Mihail Teodorescu si Marian Truta.

Emisiunea poate fi ascultata live pe internet aici sau aici.

***

Si era sa uit. Daca sunteti curiosi cum arata un festival de Banda desenata din afara, aveti mai multe detalii si imagini pe blogul scriitorului Costi Gurgu. Este vorba de Toronto Comic Arts Festival, eveniment ce are loc odata la doi ani de zile. Si un mic videoclip mai jos. De remarcat aparitia scriitorului Cory Doctorow.