Astazi de dimineata am fost convocat de urgenta la firma de curierat. Aveam un pachet cu carti de hăt departe.  Pe linga citeva bunatati am descoperit si ceva surprize :D. Iata aveti mai jos :

o3

Cu mentiunea ca cele trei arata grozav, copertile fiind realizate, dupa cum am constat ulterior, de Costi Gurgu.  Si mai jos iata toate volumele :

o1

Harrison si Marusek ii aveam in plan, iar cu ocazia asta poate o sa cercetez care e miscarea si cu Hamilton si poate si Zelazny.

02Si inca alte cateva bunatati. Liviu Radu cu volumul Trip Tic,  Roberto R.Grant cu Animalul de Beton, cele trei aparute la editura Prologos, Jihadul Butlerian (care arata superbine de ce sa nu recunosc, si e si cu semn de carte 🙂 ) Andrei Valachi cu Sheila, despre el si Grant nu prea am cunostinte, plus Jack Dann-ul si cartea scriitorului Danut Ungureanu, Asteptand in Ghermana. Si lista continua. Paradoxal multe carti de la Tritonic trimise de editorul Millennium Press,  Horia- Nicola Ursu caruia ii si multumesc pe aceasta cale.

Zilele trecute au fost marcate de un eveniment important pentru blogosfera romaneasca. LuciaT s-a hotarat sa renunte sa mai posteze recenzii pe blog datorita atacurilor si presiunii la care a fost supusa. Lasand la o parte proasta crestere de care au dat dovada unii as vrea sa abordez anumite aspecte. Cine spune ca un cititor nu are voie sa-si dea cu parerea despre o carte? De unde si pina unde parerile noastre trebuie sa fie intocmai cu cele ale unui critic literar? Se facea referire mai ales la domnul Manolescu, a carei ultima lucrare printre altele a fost facuta „taitei” de alti specialisti din domeniu. Cine spune ca avem probleme atunci cand citim cate o carte la 2-3 zile? Sau poate chiar intr-un interval de timp mai mic? Daca Dan C. Mihăilescu, Omul care aduce cartea, de la Protv poate sa prezinte o carte pe zi, noi de ce nu am reusi sa atingem aceeasi performanta? Normal nu avem aceleasi studii dar din cate stiu eu un scriitor si o editura publica carti pentru cititori, si o eventuala parere, plus deschiderea unui topic pe subiectul romanului in cauza nu ar  putea decat sa-l bucure pe scriitorul respectiv. Ne uneste acelasi lucru, in fond. Iubirea pentru carti.

Daca afara se poate fara scandal la noi unde e problema? Oare ? Tarele societatii romanesti si evolutia noastra in ultimii 20 de ani se oglindesc destul de bine si in viata noastra culturala. Uneori asemenea „cruciade'” cred eu ca nu ajuta pe nimeni. Nu ii iau apararea sau incerc sa o conving pe LuciaT sa revina asupra situatiei, pentru ca ea a decis deja, insa e trist ce se intampla.

Ca sa nu las loc suspiciunilor eu intotdeauna am prezentat, dupa modelul care se practica si in „afara”, cartile primite. Acolo e o adevarata nebunie si lucrurile se petrec la o cu totul alta scara si dupa alte viziuni.

Pina una-alta  eu va urez un weekend placut si un sfarsit de saptamana tihnit.

Reclame