dexter1

Aseara am avut surpriza sa constat ca pe canalul Protv de la 23.15 a rulat primul episod al serialului „Dexter„. Cei care nu stiu inca serialul are la baza romanul „Dreaming Dexter” de  Jeff Lindsay si este adaptat pentru televiziune de catre scenaristul castigator al premiului Emmy, James Manos Jr.

Despre Sezonul I :

Dexter Morgan este expert în cadrul Poliţiei din Miami Dade. Dar el duce însă o viaţă dublă – în timpul liber, el este un ucigaş în serie care consideră că are dreptul moral de a vâna criminalii care au scăpat din mâinile Justiţiei. Când poliţia începe să recupereze tot mai multe parti de cadavre  aruncate prin tot orasul, Dexter se vede obligat sa intervină pentru a-şi apăra teritoriul. Pe linga secretul ce inconjoară crimele şi pe care Dexter trebuie să-l elucideze, acesta mai are si de alungat supiciunile colegului sau de serviciu, agentul special Lundy.

In rolul principal il avem pe actorul Michael C. Hall, care face un rol de zile mari intre noi fiind vorba, cunoscut romanilor mai ales din serialul „Six Feet Under”, difuzat in trecut de HBO.  Si acum preluat de Procinema.

Premii, nominalizări:
Pe linga multe altele se remarca, Golden Globe (2007) – Cel mai bun serial de televiziune – categoria dramă ; Cel mai bun actor, nominalizat: Michael C. Hall

Mai multe detalii despre prima serie din Dexter gasiti si aici sau pe Wikipedia . Vizionare placuta!

Difuzare : ProTV, Luni – Joi, 23.15

Anunțuri