marian_coman***

Pe blogul Lorenei Lupu a aparut un interviu deosebit cu o persoana cu totul speciala, scriitorul si ziaristul Marian Coman. Trebuie neaparat sa-l cititi pentru ca in mod sigur veti descoperi amanunte interesante din viata si motivatiile lui Marian Coman. Mult succes amandurora la scris si Lorenei cu interviurile, caci se pare ca va fi o rubrica permanenta.

***

Recent, mai precis pe 14 februarie au fost alese cele mai bune povestiri ce s-au inscris in concursul de pe 2008 al International Aeon Award. Membru marcant al juriului, Ian Watson, a fost cel care a ales castigatoarea, respectiv locurile doi si trei dintr-o lista scurta de sapte povestiri ce au trecut deja printr-o selectie initiala.

Castigatorii, desi mie sincer mi s-au parut mai interesante premiile acordate si posibilitatile de promovare ce le urmeaza acestora si de asta am insistat sa aduc vorba aici, sunt:albedo2

Primul loc si castigator a 1,000€:

Twinkle Twinkle – Colin Henchley

Locul doi si castigator a 200€:

Aegis – D.T. Neal

Locul trei si castigator a 100€:

The Better To See You With – Allison Francisco

Lista completa a povestirilor si a celor care s-au inscris in concurs din 2008 o aveti aici.

Aeon Award urmareste sa promoveze noi scriitori din ramurile fictiunii speculative, incluzand aici atat sci-fi-ul, fantasy-ul, horror-ul sau orice se gaseste in aceasta zona insa nu poate fi incadrat exact intr-una din ramurile de mai sus. Organizatorii sunt multumiti ca au reusit prin acest concurs sa dovedeasca ca SF-ul sau textele scurte nu au murit ci dimpotriva s-a confirmat ca a fost justificata increderea fanilor si a editorilor in valoarea si vitalitatea fictiunii speculative. Interesant de stiut este ca unele povestiri ce au fost incluse in selectia finala au reusit sa ajunga, pe linga paginile revistei si in volumele prestigioase, Year’s Best. Este o certitudine ca inscrierea in concurs este o sansa de a atrage atentia, ca sa nu mai vorbim de premiile destul de consistente.

Totusi, exista un totusi, doritorii trebuie sa plateasca o taxa de 7 euro pentru fiecare povestire intrata in concurs. Competitia este deschisa incepand cu 1 ianuarie 2009 si se incheie pe 30 Noiembrie 2009. Mai multe detalii despre organizare si competitie gasiti pe adresa de web a organizatorului.albedo

Albedo One, „vinovata” de organizarea aceastei competitii literare, este cea mai veche si mai cunoscuta revista fantastica din Irlanda. Acestia publica asemenea povestiri inca din 1993, mandrindu-se ca au cuprins in paginile lor povestiri ale scriitorilor irlandezi dar si ale unor autori de talie internationala din ramura SF, Fantasy sau Horror. Dintre cei irlandezi, care apropos au cel putin cate o povestire in fiecare numar ii amintim pe : Nigel Quinlan, Anne McCaffrey, Ian McDonald, Dermot Ryan, David Murphy sau Robert Neilson. Dintre cei internationali publicati ar fi Brian Stableford, Norman Spinrad, Colin Greenland, Gill Alderman, Hugh Cook, Jeff Vandermeer, Esther M. Friesner, Patricia Anthony sau Liz Williams.

Castigator al premiului European Science Fiction Society Best Magazine Award 1997 si Best Publisher 1997 si 1999, revista apare de doua sau trei ori pe an.

Iar mai jos aveti lista cu tarile care au dat participantii din 2006-2007. Pe cand si un roman pe acolo?! Totul depinde de voi…

aeonentrants20062007