michael_haulica150Astazi, 1 februarie, colectivulCititor SF„, baieti cu cravata de pionier si fete cochete cu fundite, ii ureaza un calduros si sincer “La multi ani” domnului…..Michael Haulica. Îi multumim pe aceasta cale si pentru eforturile depuse cu revista online Nautilus, careia nu putem decat sa-i speram un viitor luminos, dar si munca nevazută de la editura Millennium Press. Mie imi este clar ca fara el la momentul de fata cu greu am fi avut parte de romanele lui China Mieville, Brandon Sanderson ( chiar daca nu m-a impresionat neaparat este meritorie aparitia sa la noi, intr-un timp asa de scurt dupa publicarea sa in afara), Jeff Jeff VanderMeer, M. John Harrison, K.J.Bishop, Richard K. Morgan, si lista continua. Ar mai fi de mentionat ca interviurile si studiile de caz din Observatorul Cultural reusesc din plin sa imbogateasca peisajul sefeistic romanesc, destul de sarac in asemenea initiative. Acestea fiind spuse, inchei urandu-i “Petrecere frumoasa” si la cat mai multe proiecte finalizate cu succes! (Aspoiule, mai usor cu „artificiile”:))

***hype

In caz ca nu stiati, in cursul anului trecut Hyperion Cantos romanul lui Dan Simmons a fost cumparat spre a fi ecranizat de catre studiourile Warner Bros. Recent s-a stabilit si regizorul care se va ocupa de aceasta treaba destul de grea, dupa cum s-au pus de acord foarte multi, si anume Scott Derrickson. Ultimul film la care a lucrat acesta este semiesecul – asa umbla vorba prin toata blogosfera internationala si nu numai – The Day The Earth Stood Still, insa tot el fiind vinovatul pentru excentricul “The Exorcism of Emily Rose” sau “Hellraiser: Inferno”. Scenaristul a fost stabilit in persoana lui Trevor Sands, ce va adapta atat Hyperion cat si The Fall of Hyperion, ambele intr-un singur film. Grea incercare, doua la pachet de unu. Se pare ca Sands a mai lucrat la adaptarea pentru Six Million Dollar Man si Startide Rising – dupa romanul lui David Brin, insa aceste lucruri nu ii linistesc pe fanii lui Dan Simmons.

***

Baietii de la Nemira, una dintre editurile cele mai populare la noi, si nu doar pentru stiu sa se foloseasca din plin de noile gadget-uri si platforme de comunicare directa cu potentialul cititor si nu numai, ci si pentru ca promoveaza un stil prietenos si amabil cu acestia, au anuntat ultimele aparitii. Si mai mult decat atat unele au puse la dispozitie si fragmente, pe care le-am adaugat si noi mai jos, pentru a le putea cerceta mai in amanunt. (un click pe poza va duce la varianta marita considerabil )

frederik-pohl_dincolo-de-orizontul-albastru-180x300

Si astfel, in caz ca nu stiati, „Dincolo de orizontul albastru”, continuarea Porţii, de Frederik Pohl o gasiti de acum si in librarii sau cu comanda de pe site-ul editurii pentru reducerea de rigoare, si daca ne luam dupa spusele lui Vlad Puescu, “numai bună pentru citit într-o zi ploioasă”.(…am incheiat citatul:))

michael-a-stackpole_hartile-prevestitoare-180x300

Tot in colecţia Nautilus va apărea în traducerea lui Silviu Genescu si romanul fantasy „Hartile prevestitoare” de Michael Stackpole – prinde destul de bine verdele la coperta,  cel de-al doilea volum din seria „Marile descoperiri”, despre un grup de cartografi inovatori care au puterea de a descoperi noi lumi si de a modifica insasi realitatea. Sunt convins ca unii se vor bucura, mai ales ca din cate se poate observa editura Nemira se misca repede si publica volumele de la seriile sale la o distanta considerabil mai scurta decat … stim noi cine.

stan-nicholls_paznicul-fulgerului_orcii-1-180x300

Si o alta noutate o constituie primul volum dintr-o nouă serie fantasy intitulată ORCII şi scrisă de Stan Nicholls, ce urmeaza sa apara in cadrul colectie Nemira junior. Junior- junior insa intr-adevar scenele de lupta sunt destul de explicite si imbibate…roman apreciat de multa lume, de la regretatul David Gemmell pina la Tom Holt.

PS: Umbla vorba prin targ ca la Nemira urmeaza sa apara niscaivai Orson Scott Card, din nou!Si nu, sigur nu sunt reeditari. Ne pare rau ca nu stim sigur despre ce vorba, avem doar banuieli, insa suntem fericiti ca am reusit sa trecem „intregi”  de sistemul de securitate 🙂 Voicule, ti-am luat-o inainte!

dldpdfFragment din “Dincolo de orizontul albastru

Fragment din “Hartile prevestitoare

dldpdf

Fragment din “Orcii

dldpdf