La Multi Ani!

Si scuzati de intarziere. Se mai intampla, cu atatea chefuri, musafiri, treaba…

2008 a fost un an relativ bun pentru cititori (observati va rog, nu vorbim despre criza economica). Au aparut o gramada de carti, si bune, si mai putin bune, in cantitati satisfacatoare pentru genurile vizate de noi. Unele inca se lasa asteptate, in ciuda promisiunilor editorilor… Dar, cum spuneam a fost un an bun.

A fost bun si pentru noi. Dupa o pauza indelungata, am revenit pe platforma WordPress, iar lucrurile au mers spre bine in ultimile sase luni. Kyo a intrat in forta, mentinand un ritm infernal (lectura + recenzii), ritm pe care eu nu o sa-l ating niciodata. Am avut parte si de un pic de scandal (pen’ ca sintem „frustrati”), am avut parte si de laude, dezamagiri, etc.

La dezamagiri as trece faptul ca anul acesta am vazut in toata splendoarea sa ipocrizia, actionand in numele prieteniei.  De asemeni, am fost dezamagit de prestatia publica a unor personaje din peisajul editorial, prestatie ce a mers spre penibil, mai ales la Gaudeamus. Ar mai fi de amintit decesul Sci-Fi Magazin, mortul neingropat – inca va mai puteti abona… Si am mai aflat ca, contrar optimismului afisat de Marian Coman cu ceva vreme in urma, a fi scriitor in Romania nu e o meserie, ci este doar o pasiune paguboasa care iti mananca timpul liber. De ce? Pai stiti discutia despre culturi minore, piete mici, bani putini cheltuiti pe carti, etc. Si ar mai fi un motiv „romanesc”: unele edituri nu platesc drepturile de autor, nici macar sumele destul de mici din contracte, nici macar dupa ce cartile s-au vandut; ba chiar se prefera autori romani tocmai pentru a nu plati banii respectivi, unii scriitori chiar sint co-platitori pentru costurile de tipar. Asa poate se explica de ce tinerii nu sint tentati sa scrie…  Dar a fost un an mai bun decat 2007.

Speram ca 2009 sa fie si mai bun, sa avem mai multe carti (si mai putine probleme redactionale), mai mult timp de lectura si bugete mai consistente pentru a umple rafturile personale (eventual carti mai ieftinele 😀 ). Cititor SF merge inainte, ba chiar planuim un fratior „englez” pentru el.

Cat despre viitorul apropiat, o sa incepem pregatirile pentru „Clasamentele Cititor SF”. Deasemeni, o sa observati cateva schimbari in sidebar: unele link-uri au disparut, au aparut altele noi, etc. Una din noile reguli interne este ca nu vom mai posta link-uri catre site-uri/bloguri/forumuri care necesita aprobarea/moderarea comentariilor, sau care sterg comentarii (si ne referim la comentarii care nu depasesc limitele bunului simt). Pentru exemplificare, Townportal a fost eliminat din lista pentru ca practica cu succes atat „aprobarea”, cat si stergerea comentariilor… Pen’ ca sintem „frustrati”.

In rest, va multumim pentru vizite si suport, si va asteptam in continuare. 😀

Anunțuri