Se pare ca incepand de azi, 17 septembrie, de la ora 20.30, pe TVR 2 ne vom putea delecta cu un nou serial SF, Torchwood, o producţie BBC 2006, continuarea într-un alt plan a aventurilor unuia dintre eroii serialului Dr. Who. Torchwood a fost prezentat in repetate randuri in episoade ale serialului Doctor Who (2005) de-a lungul sezonului din 2006, acestea continand macar o trimitere la acest institut, incepand cu episodul „Bad Wolf” si culminand cu aparitia sa in „Army of Ghosts” si „Doomsday„. Episodul „Tooth and Claw” detaliaza, de asemenea, originea institului Torchwood, noul serial urmarind aventurile capitanului Jack Harkness in incercarea acestuia de a proteja omenirea de diferitele amenintari carei pericliteaza siguranta.De fapt, chiar cuvantul Torchwood este versiunea anagramata a lui Doctor Who.

Dupa despartirea de celebrul Doctor, Jack, nemuritor de felul sau, devine liderul unui grup de investigatori ai Institutului Torchwood, cu sediul la Cardiff, sediu situat într-o falie temporala. Noua sa misiune presupune folosirea tehnologiei extraterestre pentru a rezolva cazurile complicate de crimă. Membrii echipei nu dau socoteală nici poliţiei, nici guvernului, nici măcar unei organizaţii puternice ca ONU.

Amestec de CSI şi Dosarele X, Torchwood a avut priza la public. Serialul deja a si fost premiat cu  TVQuick şi TVChoice pe 2007 la categoria Best New Drama şi trofeul BAFTA 2007 pentru cea mai bună actriţă: Eve Myles.

Din cate am observat a fost programat Miercuri, JOi si Vineri de la 20.30. Si sa nu uitam, ca si in fiecare zi de luni pe Tvr1 ruleaza la 20.15, nu mai putin celebrul serial Eureka. Vizionare placuta!

Sursa principala : Ziarul Gandul

Reclame