Oamenii de la Millenium, aia putini da’ „rai”, muncesc (si gandesc cateodata ?!) sa pregateasca recolta de toamna, astfel o sa aveti ocazia sa „culegeti” cateva „fructe” cel putin interesante:

Pentru fanii Dune si numai, dupa Preludiu, a venit randul Legendelor. In acest ciclu vor fi traite acele evenimente la care tatuca Herbert tot facea referire in seria originala: jihadul butlerian, cruciada masinilor si batalia Corrinului. Chair daca nu sint cel mai infocat fan, intotdeauna am fost foarte curios sa stiu despre chestiile astea care pareau foarte importante in evolutia seriei. Asa ca pregatiti-va pentru „Jihadul Butlerian” , ce este pregatit sa loveasca librariile la sfarsitul lui septembrie.

O antologie foarte proaspata, reunind scriitori ai noului val Fantasy, o sa fie disponibila la sfarsitul acestei luni. Este vorba de „New Weird„, editat de neamul Vandermeer, volum ce aduna nume consacrate precum M. John Harrison, Clive Barker, Michael Moorcock, China Mieville, KJ Bishop, Jeffrey Ford, dar si premiere pentru cititorii romani. Sa nu uit de coperta care este foarte misto. Nu uitati, la sfarsitul lunii curente!

Bruce Sterling – Cyberpunk, o antologie care nu mai are nevoie de nici prezentare, va beneficia de re-print tot in aceasta toamna, ca sa ajunga la tot poporul (prima editie epuizata in cateva zile!)

Si ca sa incheiem grandios, probabil pe cand se va face vinul anul asta (numa’ bine de sarbatorit!), MP o sa ne ofere al doilea Nebula din palmaresul lor editorial, intruchipat in romanul lui Elizabeth Moon – „Speed of Dark„. O poveste umana despre cum fiecare vede lumea si ce ne face diferiti. Nu vreau sa spun mai multe acum, dar sigur o sa avem un preview la un asa titlu beton.

Astea sint date ca sigure, evident, daca intre timp nu o sa vina sfarsitul lumii. La mai multe!